Postup: Do mísy dáme hladkou mouku, špetku soli, cukr, citronovou kůru a změklé máslo. Vše zpracujeme v těsto (můžeme samozřejmě použít i kuchyňského robota). Těsto zabalíme a dáme do lednice odpočinout nejméně na 1 hodinu, nejlépe však do druhého dne. Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném vále na sílu 3 mm a vykrajujeme tvary, které dáváme rovnou na plech s pečícím papírem. Mějte na paměti, že na jeden kousek cukroví potřebujete vždy 2 části – jednu bez otvoru a druhou s vykrojeným otvorem uprostřed. Cukroví pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C a to 8 až 10 minut, mělo by být lehce dozlatova. Po upečení je cukroví křehké, proto je dobré nechat jej odležet alespoň do druhého dne. Následně cukroví mažeme marmeládou a slepujeme. Před podáváním můžeme linecké ještě poprášit moučkovým cukrem. Cukroví skladujeme v papírové, plechové nebo plastové krabici. Cukroví má trvanlivost cca 3 týdny.