Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat a tuňákem

Hledáte tip na nějakou rychlou a přesto chutnou večeři nebo oběd? Právě jste ho našli. Recept jsme připravili z pečených šťavnatých rajčat, která k létu neodmyslitelně patří. Doplní výborné čerstvé těstoviny, a kvalitního tuňáka. Věřte, že kvalita vstupních surovin je pro podobně jednoduché recepty důležitá.

24. 08. 2021

Tereza
Havlínová

Tereza Havlínová je nutriční terapeut. Pomáhá lidem v cestě za zdravějším a spokojenějším "já", bez zbytečných diet a extrémů. Ráda vymýšlí zdravé recepty, fotí a tvoří obsah na sociální sítě. Tato oblast ji moc baví a naplňuje.

O autorovi

Suroviny na 2 porce:

  • 160 g čerstvých těstovin
  • 250 g cherry rajčat
  • koření na těstoviny
  • balení tuňáka
  • lžíce olivového oleje
  • 3 sušená rajčata
  • parmazán, bazalka k podávání

Postup:

  • Cherry rajčata omyjeme, přepůlíme, lehce osolíme a lehce zakápneme olivovým olejem. Pečeme do měkka na 180 stupňů, trvá to asi 10 minut.
  • Rozpálíme si hlubší pánev na střední teplotu a rozehřejeme lžíci olivového oleje.
  • Přidáme sušenou směs koření, nakrájená sušená rajčata, necháme rozvonět a podlijeme vodou
  • Následně přidáme pečená rajčata (pár si jich necháme na ozdobu), tuňáka, prohřejeme a dochutíme
  • V jiném hrnci přivedeme k varu vodu, řádně ji osolíme, přidáme těstoviny a vaříme, pokud nejsou “al dente”.
  • Těstoviny slijeme a přidáme k omáčce.
  • Důkladně promícháme a servírujeme ideálně na nahřáté talíře.
  • Před podáváním posypejte čerstvou bazalkou a nastrouhaným parmazánem

Dostali jste chuť na těstoviny s omáčkou z pečených rajčat a tuňákem a nemáte dostatek surovin? My vám vše potřebné přivezeme už za pár minut!

Vyberte si z našich Obchodů

Nakupovat

Související články

Všechny články

Zeleninové kari, které si zamilujete

Kari je skvělé a rychlé jídlo plné na chuť bohatých ingrediencí. Navíc má velice nízký obsah kalorií a tuků, zato spoustu bílkovin a dalších důležitých živin. Sečteno a podtrženo: zeleninové kari je vyvážené jídlo, které hravě připravíte i po tom nejnáročnějším dni. 

Jak grilovat: Osvojte si přípravu ryb, kuřete i vepřového

Uhlíky žhnou, na roštu voní maso a u stolu se sešla skvělá společnost. O tom, že pod širým nebem jídlo chutná báječně, není pochyb. Naše grilovací tipy ale dovedou vaši hostinu k dokonalosti.

Špenátová polévka, špenátové lasagne a další dobroty ze špenátu

Že je špenát chutnou a výživnou superpotravinou, věděl už Pepek námořník, který jej konzumoval z konzervy. V dnešní kuchyni má špenát své nezastupitelné místo jak v syrové, tak i v té mražené podobě. Proč jíst špenát a jak si připravit špenátovou polévku, lasagne nebo třeba salát?

Hot dog: Street food, který vládne světu

Hot dog není jen obyčejný párek v rohlíku, který si dáte ve stánku na nádraží. Je to jídlo, které má tisíce podob, chutí i vůní. A které miluje celý svět. A pokud v kuchyni rádi experimentujete, párek v rohlíku vás bavit jen tak nepřestane. Inspirujte se našimi tipy, jak připravit ten nejlepší domácí hot dog.

Další článek