Těstovinový salát láká nejen oko, ale i žaludek a peněženku. Za pár korun dokážete s málo ingrediencemi vykouzlit nezapomenutelné jídlo, které si budete chtít připravovat zas a znova. Na co si ale dát pozor, aby se z lahodné rychlovky nestala neslaná nemastná, rozblemcaná a neurčitá hmota?
Těstoviny do salátu vždy „al dente“. Jakmile totiž těstoviny smícháte se zálivkou, začnou měknout. Nepodceňujte ani slanost vody, ve které je vaříte. Ta by měla být slaná jako moře.
Zálivku výhradně výraznou. Protože když se dají dohromady těstoviny a zelenina, je potřeba hodně chuti, aby se výsledný dojem mohl rovnat nezapomenutelnému chuťovému zážitku.
Nádobu na míchání jedině obří. Abyste si ušetřili rozčilování se nad neustálým vypadáváním ingrediencí přes okraj mísy, sáhněte vždy po nádobě enormní velikosti.