Na thajskou kuchyni dnes nedá dopustit celý svět. I tak si ji mnozí stále spojují se smaženými červy a podobnými nezvyklostmi, které by za žádnou cenu nechtěli ani ochutnat. Na tyto experimenty sice v Thajsku u mnoha pouličních stánků skutečně narazíte, nicméně se jedná spíše o turistickou atrakci. Pravá thajská kuchyně nabízí nespočet fascinujících chutí a vůní, které musíte zažít na vlastní smysly.
Napříč kulturami
Kdo by nemiloval tradiční thajské pokrmy. Vynikají pestrostí, vysokou kvalitou surovin, rychlostí přípravy a mají dlouhou a bohatou historii. K sečuánské tradici se během vývoje této asijské země přidaly ještě muslimské, buddhistické a indické vlivy a v poslední době do ní pronikají i prvky evropské kuchyně. Ačkoli se v Thajsku prolínají vlivy mnoha různých kultur, místní gastronomie si udržuje velmi specifický charakter. V Česku se thajská kuchyně zabydlela spolu s rozšířením turismu koncem minulého století a dnes se jejích chutí někteří nemohou nabažit.