Lehké, zato velmi chutné
Známe to asi všichni, po vánočních svátcích jsme přeslazení z cukroví a je nám těžko díky smaženému jídlu. Osobně se vždy těším na Silvestra, až trochu odlehčím jídelníček a nebudu se cítit tak plná a těžká. Za poslední roky se mi velmi osvědčilo připravit lehčí pohoštění, které se na silvestrovské oslavě s přáteli kupodivu vždy snědlo dříve než obložené chlebíčky s majonézovou pomazánkou, ty většinou i zbyly.
Na každé silvestrovské party nesmí rozhodně nikdy chybět něco křupavého. Místo chipsů peču domácí křupavé tortilly z červené čočky, které pokaždé sklidí úspěch. Tortilly jsou skvělé na nabírání avokádové pomazánky nebo jen tak. Do avokádové pomazánky přidávám na odlehčení bílý jogurt, což je hlavní rozdíl od quacamole, kdy se většinou přidává navíc i olivový olej. Někomu navíc nemusí sedět koriandr, který já do své avokádové pomazánky, na rozdíl od quacamole, nedávám.
Místo obložených chlebíčků a jednohubek jsem si oblíbila přípravu tortillových roládek, které se dají naplnit různě a na řezu vypadají velmi hezky. Jsou jednoduché a připravit je stačí 30 minut před podáváním.