Když jsem se tento týden vracela od mámy z Kyjova zpět do Brna, cuketová výslužka samozřejmě nesměla chybět. No a já se rozhodla z cukety udělat svůj oblíbený cuketový nákyp, který nejen že skvěle chutná, ale je také děsně zdravý. Nebudu to dále okecávat, tady máte můj jednoduchý, ale vytuněný recept.
Hledáte recept na chutné a zároveň lehké jídlo, které zvládne i začátečník? Cuketový nákyp na plech je ideální volbou! Je to jednoduchá rychlovka plná vitamínů a minerálů, takže je nejen chutný, ale i zdravý.
Recept na cuketový nákyp na plech 25 × 30 cm
- 1 velká cuketa
- 5 vajec
- 100g tvrdého sýru
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 klobásky
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek pšeničných otrub (nebo celozrnné mouky)
- máslo na vymazání formy
- strouhanka na vysypání formy
- pepř, sůl, majoránka
Nemám ingredience
Postup:
- Cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte a vymačkejte z ní přebytečnou vodu.
- K cuketě přidejte vejce, nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, nakrájené klobásky a otruby (nebo mouku) smíchané s práškem do pečiva.
- Směs promíchejte, dochuťte solí, pepřem a sušenou majoránkou a nalijte do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 45 až 50 minut.
- Po vychladnutí nakrájejte.
Nákyp je skvělý i za studena. Dobrou chuť!
Další článek