Poctivé burgery existují: Seznamte se s restaurací Burger Inn

Máme tu čest představit vám Jakuba Řiháčka, majitele a hlavního šéfkuchaře Burger Inn, který přinesl do Brna zcela unikátní koncept burgerů. Jakub nám sdílí příběh, který stojí za vznikem tohoto podniku, jeho vášeň pro kulinářskou tvorbu a to, jak se podnik od svého otevření vyvíjel. Připravte se na poutavý rozhovor, který vás zavede do světa vynikajících burgerů a originálního přístupu ke gastronomii.

26. 01. 2024

Verča
Raková

Autorka, která se čtvrtým rokem naplno věnuje psaní a focení. Ve volném čase ráda připravuje dobroty pro svou rodinu nebo pobíhá někde v terénu, jejím dalším koníčkem je totiž běh. :)

O autorovi

Jak vznikla myšlenka otevřít Burger Inn?

Myšlenka „dělat všechno lépe a po svém“ ve mně byla dlouho. Mám za sebou dlouholetou praxi na pozici kuchaře i šéfkuchaře v zahraničí a ČR, a i když mi majitelé restaurací dost často nechávali volné ruce, vždy jsem se musel držet nějakých hranic. Teď už nemusím. Děláme to tak, aby to bavilo nás a máme vyzkoušené, že když to baví nás, baví to i všechny ostatní.

Co vás inspirovalo k vytvoření amerického konceptu burgerů v Brně?

Myslím si, že žádný podobný podnik, jako jsme my, v Brně není. Pracujeme s top surovinami, dáváme do burgerů ingredience, které by tam nikdo nečekal a vždy se snažíme přijít s něčím novým, zajímavým.

Jak se podnik vyvíjí od svého otevření?

Původně to měl být podnik o 2-3 zaměstnancích. Jedno malé bistro, pár míst k sezení, hlavně žádný rozvoz. No… Střih. Jedeme druhý rok. Máme dvě pobočky, 9 zaměstnanců, „Beethovenka“ má 120 míst k sezení, „Skácelka“ je čistě rozvozové a take away místo. Rozvoz u nás nakonec hraje hlavní roli. Všechno je jinak. 🙂

Můžete popsat proces výběru a získávání surovin pro vaše burgery?

Hlavní roli hraje chuť a dostupnost. Máme více malých dodavatelů z okolí a dle sezónnosti od nich zboží odebíráme.

Hlavní dva dodavatelé jsou Farma Škodovi a pekařství Křižák, bez nich by to nešlo. Křižákovi nám pečou dle naší receptury fantastické bulky a jakýkoli náš nápad pro ně není problém. Pan Škoda nám dlouhodobě dodává to nejlepší hovězí, které lze sehnat.

Co dělá váš Parmesan Ninja Burger nebo Old Fashioned Burger unikátními?

Parmesan Ninja je obecně jeden z nejoblíbenějších burgerů, prim v něm hraje překvapivě parmazán. Máme ho tam dvakrát v podobě parmazánové mayo a parmazánového chipsu. Přes zimu do něj přidáváme relish ze sušených rajčat a přes léto zase fantastická rajčata z brněnské farmy Ráječek. Old Fashioned asi nejlépe vystihuje náš Burger Inn. Whiskey, hovězí, višně a slanina. Ne úplně standardní kombo u nás funguje skvěle a našim zákazníkům chutná natolik, že ze speciálu se stal stálý člen jídelního lístku. 🙂

Jaký je nejoblíbenější burger na menu a proč?

Jednoznačně Jamie Fucking Oliver Burger.

Proč?

Je skvělej, unikátní a lidi láká i šílený název. 🙂

Spolupracujete s lokálními farmáři nebo dodavateli? Jaký má toto partnerství vliv na kvalitu vašich burgerů?

Spolupracujeme a vliv to má naprosto zásadní. Bez nich by to nešlo. Právě oni a suroviny, které nám dodávají, pomáhají vytvářet perfektní burgery.

Jsou chutě, které u vašich burgerů zákazníky překvapují? Specifické kombinace?

Na tom vlastně máme založené podnikání. Ovoce v burgerech, rozdrcené cheetos křupky v hranolkách nebo iberijský špek jako součást masa, to jinde nedostanete. 🙂

Obměňuje se vaše menu? Je i sezónní?

Menu měníme v podstatě každých 14 dní, něco přibyde, něco ubyde. Používáme sezónní suroviny, jinak to ani dělat nejde. Nechápu a nerozumím restauracím, které v prosinci nabízí rajčata nebo třeba baby špenát.

Jaké jsou vaše plány pro rozvoj podniku v budoucnu? Jaké jsou cíle? Šířit se i mimo Brno?

V Brně máme dvě pobočky, to je myslím akorát. V příštím roce chceme určitě zlepšit naše cateringové služby. A budoucnost? Do 3 let nás lépe pozná i Praha. 🙂

Jaký přístup máte k udržitelnosti a snižování dopadu na životní prostředí v rámci vašeho podnikání nebo obalového materiálu a další?

Věřím, že každý normální podnik se takto chová, jen o tom nemluví. Všichni se snaží neplýtvat, využívat maximum z každé suroviny a obecně být bezodpadový. Obalový materiál je u nás velké téma. Vše máme papírové a recyklovatelné.

Děkujeme, Jakube, za sdílení vašeho příběhu a inspiraci pro všechny milovníky dobrého jídla! Věříme, že budete, společně se svým týmem, i nadále přinášet do gastro světa inovaci a kulinářskou radost.

Související články

Všechny články

Proč je foodora Selection taková pecka?

Chcete na 100 % vědět, že jste si vybrali restauraci, ze které vám bude chutnat? Nechce se vám sáhodlouze hledat a zkoušet, až narazíte na tu pravou? Objevte nabídku foodora Selection - rychlou cestu k nejlepším restauracím v Praze! Omrkněte, jaké podniky tady můžete najít.

Nejlepší kachna v Praze? Představujeme vám bistro Teplá kačka

Dim sum knedlíčky, pekingská kachna, bůček nebo kachní ramen, který se stal dle gastro redakce Pražského reje nejlepším v Praze. Sbíhají se vám sliny? Seznamte se s asijským bistrem Teplá kačka a přečtěte si rozhovor s jeho majitelkou.

Jak skladovat potraviny v lednici, aby vydržely co nejdéle?

Nevíte si rady se skladováním potravin v lednici? Poradíme vám, jak uchovávat jídlo, aby vydrželo čerstvé a voňavé, co nejdelší dobu.

Další článek