Základem jsou kvalitní suroviny
K létu neodmyslitelně patří party a posezení s přáteli venku u dobrého jídla a pití. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že největší úspěch mám vždy s grilovačkou. Už se mi ale párkrát stalo, že mě „vypeklo“ počasí a musela jsem improvizovat.
Našla jsem si ale způsob, jak být připravená na vaření uvnitř i venku. Moje řešení jsou burgery, které jsou skvělé jak na grilu, tak i doma na pánvi. Základním pravidlem pro dobré burgery jsou vždy kvalitní suroviny, ty jednoduše objednáte na Dáme market a do 20 minut máte nákup u dveří. Mleté maso si můžete koupit, já však doporučuji jít do kvalitního hovězího masa a to si pomlít.
Na porci je ideální počítat 120 g až 150 g mletého masa v syrovém stavu. Co se dochucování týče, rozhodně doporučuji jen sůl a pepř. Rozhodně se vyhnětete různým kořenícím směsím, pokud máte kvalitní maso, nechte vyniknout jeho chuť.
Důležitou roli při přípravě dobrého burgeru hraje brioška. Kvalitní hamburgerové briošky se dají koupit, ale pořád si stojím za tím, že domácí jsou vždy nejlepší a vaši hosté to rozhodně ocení. Dobrá hamburgerová brioška musí být, alespoň za mě, lehce nasládlá a uvnitř nadýchaná.
Co se týče dalších komponentů, tady už je to více o fantazii. Já třeba nikdy nevynechám čerstvý salát, rajče, kyselé (nejlépe domácí) okurky, červenou cibuli a vyzrálý sýr.