Ořechy jsou plné vitamínů a minerálů, jako je například hořčík, fosfor, selen nebo mangan. Obsahují také důležitou vlákninu, bílkoviny a další zdraví prospěšné tuky. Arašídová pasta se používala už v dávných dobách Aztéků. Připravte si tuto zdravou dobrotu i vy. Máslo je hotové během chvilky. Potřebujete na něj jen 4 ingredience a 1 výkonný mixér.
Základní recept
Co budete potřebovat
- 500 g nesolených arašídů,
- 3 lžičky rozpuštěného kokosového oleje,
- 1 lžíci medu,
- špetku soli.
Jak na to
Arašídy nasypte do výkonného mixéru a mixujte po dobu 20 vteřin, abyste přístroj nepřetěžovali. Poté přidejte med, olej a sůl. Vše promixujte na plný výkon. Občas stěrkou setřete směs ze stěn nádoby a mixujte, dokud vám nevznikne hladké máslo. Pokud máte raději křupavější verzi, rozmixujte si 100 g arašídů nahrubo a přidejte je až nakonec. Hotové máslo přendejte do uzavíratelné sklenice a skladujte ho v lednici.
Tip: Pro výraznější chuť můžete před mixováním arašídy opražit na pánvi.
Jak si arašídové máslo vychutnat nejlépe?
Arašídové máslo se perfektně hodí ke sladkým i slaným jídlům. Nechte se inspirovat, jak si arašídovým máslem ozvláštnit všední jídelníček. Tyto sladké recepty si oblíbíte.
Sladká kombinace s ovocem
Honí vás mlsná? Arašídové máslo báječně chutná v kombinaci s nejrůznějším ovocem. Namáčejte si do něj hrušku, jablko nebo třeba banány. Báječně chutná také s jahodami na toastu.
Skvěle doladí smoothie
Využijte burákové máslo na dochucení smoothie. Budete se divit, jak je skvělé například s kokosovým mlékem a banány.
Dokonalé lívance
Lívance s banánem, arašídovým máslem a špetkou skořice jsou výbornou zimní variací této oblíbené snídaně.
Tajná přísada do pečení
Dostali jste chuť na něco dobrého z ořechů, ale vaše spíž zeje prázdnotou? Objednejte si na Dáme jídlo třeba asijský pokrm s arašídovou omáčkou a uspokojte své chuťové buňky.