Jídlo až pod nos. Inspirace na to, co si objednat

Pizza, nudle, bageta a tak pořád dokola? Využijte všechny možnosti objednání jídla až ke dveřím a dejte šanci novým chutím. Máme pro vás inspiraci z Indie, z Japonska a z mnoha dalších zemí.

27. 11. 2019

Pizza, nudle, bageta a tak pořád dokola? Využijte všechny možnosti objednání jídla až ke dveřím a dejte šanci novým chutím. Máme pro vás inspiraci z Indie, z Japonska a z mnoha dalších zemí.

Bhuna

Indická kuchyně je neuvěřitelně pestrá a lidé z ní přesto obvykle ochutnají pouze zlomek. Většina lidí si objednává stále stejná jídla, a to je škoda, protože v rámci indické kuchyně byste mohli jíst klidně i měsíc každý den jiné jídlo a vždy byste si pochutnali. Dejte proto prozatím šanci alespoň pokrmu, který se jmenuje bhuna. Bhuna může být zeleninová nebo s masem a jedná se o krémovou, velmi mírně pikantní omáčku s rajčaty, cibulí, paprikou a oblíbeným koriandrem. 

Phall

Pokud milujete ostrá jídla a považujete se v tomto ohledu za velmi odolné, pak byste měli vyzkoušet indický phall. Jedná se o jedno z nejpálivějších jídel této východní kuchyně, které sestává z krémové omáčky s několika druhy chilli papriček a dalšího koření a masa nebo zeleniny.

Sushi

Že pro vás sushi není nic nového? A vyzkoušeli jste už jiný druh než sushi maki? Vyzkoušejte sushi uramaki, nigiri, inari, rolls nebo sashimi či pokrmy v tempuře. Restaurace nabízejí sety s jednotlivými druhy sushi pokrmů, ale i sushi boxy, kde máte od každého něco a které vás obvykle vyjdou výhodněji.

Sushi box

Denní menu

Vybíráte vždy specificky podle kuchyně či konkrétního jídla? Zkuste se nechat překvapit denním menu. To nabízí každý den jiné jídlo a díky širokému výběru restaurací si najdete to svoje, ať už máte chuť na lehký oběd, bezmasé jídlo nebo pořádný steak.

Sladká tečka

Když už dostanete chuť na něco sladkého, tak vás nenapadne objednat si nic jiného než donuty? Dáme jídlo je plné výborných dezertů, tak se nenechte omezovat zažitými zvyklostmi a nedostatečnou fantazií. Dejte si například tradiční štrůdl s netradiční náplní, croissant s krémem, tiramisu, větrník nebo oblíbený dort.

Související články

Všechny články

Vejce Benedikt a holandská omáčka aneb Recept na snídani králů

Neuvěřitelná pochoutka podávaná nejčastěji jako snídaně či svačinka – to je chuťová vznešenost s názvem vejce Benedikt. Kde se recept vzal a jak se připravuje?

Jak vykostit kuře krok za krokem

Naučit se vykostit kuře se může zprvu zdát jako pěkná dřina, ale vyplatí se to. A to nejen finančně, ale i chuťově. Jakmile budete vědět, jak na to, stačí už jen trochu…

Tipy, jak na nejlepší vánočku

Je vláčná, nadýchaná a chloubou každého vánočního stolu. Připravit takovou vánočku sice není jen tak, s našimi tipy to ale zvládnou i úplní začátečníci. 

Černá jeřabina: Zapomenutá superpotravina

Černá jeřabina neboli aronie roste na mnoha zahradách i okrajích lesů. Divoce a bez povšimnutí. Část plodů pak na podzim sezobou ptáci a část spadá na zem. A to je obrovská škoda. Plody černé jeřabiny jsou totiž výjimečně zdravé. Přečtěte si, jaké vitamíny v sobě drobné černé bobule ukrývají i jak si z nich připravit zdravé dobroty pro oživení jídelníčku. 

Další článek