Jak vybrat maso na grilování
Výběr masa záleží nejen na tom, na jaké máte chuť, ale také na typu grilu. Pokud máte běžný gril na uhlí či brikety, zvládnete pouze přímé grilování. Maso se na něm opéká zprudka a přímo nad zdrojem žáru. Pro takové grily vybírejte výhradně minutková masa.
Máte-li však ke grilu i poklop, můžete grilovat pěkně zprudka, ale také lehce a pozvolna. Žár se na roštu totiž rozpíná do několika zón. Někde to peče více a někde zase méně. To vám dává prostor jak pro přípravu steaku, tak i pomalu pečených kusů masa, které potřebují svůj čas.
Jak na nepřímé grilování? Je to jednoduché. Rozpálené uhlíky si rozprostřete pouze po stranách grilu tak, aby pod střední částí roštu nebyl žádný žár. Maso pak zvolna grilujte pod poklopem a alespoň 20 minut si ho vůbec nevšímejte.
Tip: Přepadla vás chuť na grilované maso, ale lednice je prázdná? Objednejte si rychlý nákup z Dáme market.