Exotika v centru Prahy

Paprsky zalitý podzim, exotické jídlo a ta nejlepší společnost. To byl boží víkend! Sobotní ráno bylo jako malované a dokonce nás tentokrát nevytáhl z postele syn, ale sluníčko za okny. Bylo jasné, že…

11. 11. 2019

Paprsky zalitý podzim, exotické jídlo a ta nejlepší společnost. To byl boží víkend!

Sobotní ráno bylo jako malované a dokonce nás tentokrát nevytáhl z postele syn, ale sluníčko za okny. Bylo jasné, že takový den musíme strávit venku, a to nejlépe s nějakým dobrým jídlem.

O tom jsme měli s manželem jasnou představu, naše mlsné jazýčky potřebovaly “asii”, ale takovou, kterou když jíte, máte pocit, že jste na exotické dovolené a jídlo vám připravil tamní kuchař. Že taková není? My o jedné víme a Dáme jídlo také.

Po otevření aplikace Dáme jídlo jsme si bez váhání vyhledali restauraci Café Buddha, to je TO místo, o kterém mluvím. Jejich kuchyně Vás alespoň na chvilku přenese do světa velkoměst orientu. Ochutnáte tu kousek Thajska, Malajsie, Číny či Indonésie. V Praze jsou hned dvě pobočky a obě najdete na Dáme jídlo, není to skvělé?

Mile nás tady překvapilo výhodné podzimní menu – předkrm, hlavní jídlo a domácí limonáda. Super! Vybrali jsme si Teriyaky Udon s hovězím a Royal Pad Thai s krevetami, k tomu jako předkrm knedlíčky Gyoza a salát Chuka wakame. U všeho jsou reálné fotky, takže jsme přesně věděli, jak bude jídlo vypadat. Oběd jsme si objednali do Františkánské zahrady v centru Prahy, kde v hezkém počasí rádi vysedáváme na lavičce.

Po 30 minutách už volal kurýr kde nás najde? Ups. To jsme nečekali, poprvé jsme si museli popoběhnout, aby kurýr nečekal na nás :). 

Ve Františkánské zahradě jsme si našli lavičku stranou od lidí a dali se do vybalování. Jídlo bylo teplé a šíleně voňavé! A chuť? Něco tak dobrého jsme dlouho, dlouho nejedli! Wakame salát, který si dáváme v asijské restauraci vždy, byl jeden z nejlepších. Stejně tak jsme si pochutnali na hlavním jídlem, prostě mňam.

Piknik s Dáme jídloCafé Buddha byl zážitek, díky!

Související články

Všechny články

Nakopnutí po Vánocích

Zdravím Vás v novém roce. Jak jste si užili vánoční svátky? Bylo hodně návštěv s cukrovím a tradičních jídel? U mě taky! A to je úplně normální, nic za co bychom se měli cítit provinile.…

Jak na domácí uzení masa?

Domácí udírna už zdaleka není nic výjimečného a vlastnímu uzenému masu se nic nevyrovná. Jak na to, abyste vytáhli chutné a voňavé maso, které přitom neztratilo na hmotnosti ani na šťavnatosti?

Vaření vajec je věda. Vychytejte tu správnou konzistenci pro každé jídlo

Vajíčka jsou základem každé víkendové snídaně i brunche. A každý je má rád trochu jinak. Naučte se proto 5 způsobů, jak vejce servírovat i těm nejnáročnějším hostům.

Zdravá snídaně je základ dne. Víte, co v ní nesmí chybět?

Dobrá snídaně vám dodá energii až do oběda, aniž byste se cítili přesycení a unavení. Dochází vám nápady, co k snídani, anebo si chcete ověřit, že snídáte správně? Zjistěte, co by ve snídani nemělo chybět i nechte se inspirovat našimi tipy na zdravý začátek dne. 

Další článek