Naše burgerové recepty pro vás mohou být dobrým odrazovým můstkem pro zkoušení vlastních kombinací a postupů a v inspiraci, že ne vždy je maso nutnou součástí dobrého burgeru. Vyzkoušejte, jestli vám víc vyhovuje burger připravovaný na pánvi nebo burger z trouby a jestli máte raději majonézové dresinky nebo dresing na bázi zeleniny.
Tipy, jak připravit nejlepší burger
- U masového burgeru nikdy nešetřete na mase. Vybírejte kvalitní od řezníka, u kterého znáte složení, nikdy ne mražené.
- Pokud možno, používejte domácí máslové briošky, upéct je není nic složitého, poradí vám i Google.
- Cibulku uzemněte – nechte ji před plněním lehce zkaramelizovat na pánvi.
- Nebojte se experimentovat a zkuste burger vždy doplnit o jednu netradiční ingredienci – například kimchi. Kyselé přísady jsou obecně skvělé pro oživení a vyvážení chutí.
Burger s kimchi
Vyzkoušejte americkou klasiku s korejským národním salátem. Kimchi dodá burgeru pořádnou porci chutí navíc.