Všemi milovaný babiččin meruňkový koláč
Babičky to v kuchyni prostě umí. A poctivý meruňkový koláč patří mezi jejich nejvoňavější majstrštyky. Každá babička si sice bedlivě střeží tajemství jeho jedinečné chuti, jedno však mají všechny recepty společné. Jejich základem jsou kvalitní ingredience. Máslo, vejce, mouka a především meruňky.
Pokud máte možnost, sežeňte si meruňky od známých. Na těch ze supermarketu není nic špatného, jen mnohdy nejsou tak sladké a měkké jako ty, které vyrostly na sousedově stromě. Pomalé dozrávání během letních slunečných dní je to, co vykouzlí šťavnatou chuť meruněk. V moučníku pak udělají takovou parádu, že se budete s talířkem opakovaně vracet pro další kousek.
Co se týče mouky, vajec a másla, nebojte se sáhnout po ingrediencích v biokvalitě. Případně zajděte na trhy či nejbližší farmu nebo znovu oslovte své známé. Věřte nebo ne, ale jsou to právě kvalitní suroviny, které dělí koláče na dobré a luxusní. A vy rozhodně chcete tu druhou variantu.