Halloweenská večeře do 20 minut

Oslavte letos poslední říjnový večer strašidelným hallowenským receptem, který potěší vás, ale zejména vaše děti. Mám pro vás zdravý recept, který je do 20 minut na stole a chutná fantasticky.

29. 09. 2022

Viktorie
Hrazdílková

Mladá kuchařka, vyznavačka zdravého životního stylu a také fitness koučka. V roce 2020 se přihlásila do televizní kulinářské show MasterChef Česko 2020, kde postoupila až do finálové TOP 7. Od té doby se naplno…

O autorovi

Co je Halloween a kde se vzal?

Halloween je původem keltský svátek, který se slavil dlouho před naším letopočtem. Keltové věřili, že poslední říjnový den se prolíná svět živých se světem mrtvých. Proto začali stavět před svými dveřmi oltáře, aby tak navázali spojení se zesnulými. Tento zvyk se postupně přeměnil v tradici vyřezávání strašidelných halloweenských dýní, které měli chránit před zlými duchy.

Halloween je populární zejména v anglosaských zemích, převážně v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku a Austrálii. V tento den se děti oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu a prosím o koledu v podobě sladkostí. Přestože v Česku se tradičně slaví Dušičky, své nadšence si tento strašidelný svátek už získal.

Proč a jak slavit Halloween?

Pamatuji si, že když jsem byla malá a Halloween tady ještě nebyl tak známý, s mamkou jsme rády vymýšlely strašidelné pokrmy a dokonce jim dávaly speciální názvy. V hlavě mi utkvěla třeba netopýří křidélka s žabincem, což byly kuřecí křídla se špenátem nebo třeba dračí krev v podobě limonády obarvené namodro.

Za mě je Halloween jednoduše ideální příležitostí, jak strávit příjemný čas se svými dětmi. Když společně připravíte jídlo, které se vám podaří zábavně naservírovat a pojmenovat, sklidíte úspěch i se zdravou zeleninovou dobrotou, kterou by vaše děti za jiných okolností třeba nejedly.

Krvavá hnízdečka, restované bulvy a salát s duchy

Protože letos vychází Halloween na všední den, kdy není příliš prostoru na zdlouhavé vaření, připravila jsem pro vás inspiraci na zdravou rychlou večeři, která je do 20 minut na stole a chutná fantasticky. Tak co, vyzkoušíte „Krvavá hnízdečka s restovanými bulvami a k tomu salát s duchy“? 🙂

Recept:

  • 500g špaget
  • 2 rajčatové omáčky (800g)
  • 500g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
  • sůl
  • pepř
  • sušený česnek
  • sušená majoránka
  • olivový olej
  • mini mozzarelly
  • černé olivy
  • cherry rajčátka
  • baby špenát
  • salátová okurka

Postup:

Špagety uvařte v osolené vodě. Mleté maso ochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem a sušenou majoránkou. Z mletého masa vytvarujte kuličky, které orestujte ze všech stran na troše olivového oleje. Hotové kuličky dejte stanou, ozdobte kousky mini mozzarrely a černé olivy pomocí špejle a vytvořte tak bulvy. Do výpeku přidejte rajčatovou omáčku, krátce provařte a následně do směsi přidejte uvařené špagety. Vše promíchejte a přidejte nazdobené masové kuličky. K jídlu servírujte i zeleninový salát z baby špenátu, cherry rajčátek a koleček salátové okurky vyřezané do strašidelného ksichtíku. Salátek ochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.

Líbí se vám tento strašidelný recept? Pojďte si ho s dětmi připravit a užijte si společně ten nejlepší Halloween. Tak dobrou chuť!

Související články

Všechny články

Nejpestřejší vietnamské tipy

Spousta barevné zeleniny. Ať už syrové, připravené v páře, grilované a nebo vařené…. to je základ oblíbené vietnamské kuchyně. Jedná se o jednu z nejpestřejších a nejzdravějších kuchyní vůbec. Jídla ve většině případech obsahují ještě…

Božské plněné papriky s rajskou omáčkou a bešamelem

Jiný kraj, jiná nádivka. Plněné papriky můžete napěchovat čímkoliv, na co máte chuť, a vždycky to bude mňamka. Dneska si ale tuhle pochoutku ještě trochu vytuníme.

Vegan: Proč do jídelníčku zařadit veganská jídla?

V dnešní době je snadné se stravovat podle vlastních představ a přizpůsobit životní styl svým názorům. Veganská jídla už dávno nemají podobu šedozelené hmoty, která je vyrobena kdoví z čeho. Vyzkoušejte některé z populárních veganských jídel, které si oblíbili i masotariáni.

Tortilla na všechny způsoby: Burrito, quesadilla i tacos

Pod tortillou si u nás nejčastěji představíme placku z pšeničné nebo kukuřičné mouky naplněnou vším možným. Samotný název ale skrývá mnohem víc a byla by škoda, kdybyste se o toto jídlo populární především v Mexiku a ve Španělsku ochudili. Inspirujte se naším výběrem kombinací, které musíte ochutnat alespoň jednou za život.

Další článek