Letní osvěžení do pár minut? Vyzkoušejte domácí arašídové nanuky!

Máte chuť na zmrzku a nechce se vám do obchodu? Připravte si dokonalé nanuky doma, které zvládne opravdu každý a navíc budete mít jistotu, že obsahují jen to, co chcete.

08. 07. 2022

Viktorie
Hrazdílková

Mladá kuchařka, vyznavačka zdravého životního stylu a také fitness koučka. V roce 2020 se přihlásila do televizní kulinářské show MasterChef Česko 2020, kde postoupila až do finálové TOP 7. Od té doby se naplno…

O autorovi

Základ je složení

Musím se přiznat, že v naší rodině milujeme zmrzlinové nanuky a naše spotřeba je v létě opravdu extrémní. Jelikož se ale snažím dbát na to, co jíme, ne vždy mě složení nanuků o délce letního románu přesvědčí ke koupi. Proto jsem raději pořídila silikonové formy a zmrzlinové nanuky si dělám sama. Příprava trvá asi 5 minut a základ nanuků tvoří jen tvaroh, arašídové máslo a čekankový sirup. Nejen, že jsou nanuky nutričně hodnotnější, ale můžete je mít kdykoliv, když přijde chuť.

Recept na 4 domácí nanuky

  • 160 g polotučného tvarohu
  • 1 lžíce arašídového másla
  • čekankový sirup
  • Na polevu: 100 g kvalitní hořké čokolády, lžíce kokosového oleje
  • Na ozdobu: arašídy

Postup:

V misce smíchejte tvaroh, arašídové máslo a čekankový sirup (při doslazování volte množství, jaké vám vyhovuje – já dala 2 velké lžíce čekankového sirupu). Směs rovnoměrně vlijte do formiček na nanuky a dejte zmrazit na cca 30 min (tady záleží, jak výkonný mrazák máte). Nakonec rozpusťte hořkou čokoládu s kokosovým olejem (díky kokosovému oleji bude poleva krásně lesklá) a nanuky do polevy namočte. Poleva okamžitě ztuhne a pro efekt můžete, stejně jako já, nanuky ještě postříkat čokoládou a posypat arašídy.

Dostali jste chuť na nanuky, ale nechce se vám do jejich přípravy? Nevadí, na Dáme market na vás čeká výběr těch nejoblíbenějších zmrzlin jako je ta od Haagen-Dasz nebo tradiční nanuky. Přeji vám hezké mlsání, ať už zvolíte jakoukoliv variantu. 🙂

Související články

Všechny články

Perník: Recept na ten nejlepší moučník jako od babičky

Oblíbená nadýchaná buchta, mnohdy pomazaná marmeládou a přelitá čokoládou. Řeč je o tradičním českém perníku, který k víkendové odpolední kávě připravuje nejedna hospodyňka. Jak upéct vláčný perník a odkud tato dobrota vlastně pochází?

Recept na bábovku: Tradiční sladká dobrota ve 3 chutných verzích

Milujete bábovku? Pak si v dnešním článku přijdete na své. Bábovka totiž rozhodně nemusí být jen "mramorová" nuda. Můžete si ji vytunit podle svého.

Dezerty s jahodami, které musíte ochutnat

Opojná vůně, krásná barva a lahodná chuť. Tohle spojení vyneslo jahody mezi nejoblíbenější letní ovoce. A protože jejich sezóna právě začíná, máme pro vás inspiraci, jak si jahody vychutnat do posledního sousta.

Slané i sladké recepty z listového těsta

Z listového těsta lze vykouzlit snad stovky různých receptů. Počínaje sladkým štrůdlem, přes makový závin až po milované slané šneky. A my jsme si pro vás připravili hned několik různých tipů, jak listové těsto zpracovat.

Další článek