Přestože mě osobně pečení hodně baví, ne vždy mám v týdnu prostor na složitá těsta. Večer po práci už nemám náladu trávit hodiny času v kuchyni a když mě honí mlsná, chci něco dobrého hned. Pro tyto chvíle mám v zásobě jeden z mých nejoblíbenějších sladkých dezertů. Kombinace křupavé máslové drobenky s horkými jahodami mě nikdy neomrzí a co je skvělé, tento jahodový crumble je do 20 minut hotový i s přípravou!
Osladit si život a dát si nějaký dobrý dezert, k tomu se vždy najde nějaký důvod. A světový den pečení, který připadá na 17. května, je skvělou příležitostí. Mám pro vás recept na dokonalý crumble s jahodami, který zvládne i cukrářský začátečník, tak pojďte slavit pečením!
Recept na jahodový crumble s nádechem kokosu a limety:
- 300g mražených jahod
- 1 limeta
- 40g ovesných vloček
- 40g kokosové mouky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce skyru
- lyofilizované jahody
Postup:
Začneme tím, že si připravíme drobenku. Kokosovou mouku smícháme s ovesnými vločkami, medem a máslem a nejlépe prsty vytvoříme drobenku. Do zapékacích mističek dáme nejprve jahody, které lehce zakápneme šťávou z čerstvé limety. Jahody následně posypeme drobenkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200°C na 10 až 15 min tak, aby drobenka byla krásně zlatavá. Hotové jahodové crumble podáváme například se skyrem, který můžeme dochutit limetovou kůrou a lyofilizovanými jahodami.
Tip: K horkému jahodovému crumblu přidejte kokosovou zmrzlinou, je to naprosto dokonalá kombinace!
Máte chuť vyzkoušet můj jahodový crumble, ale chybí vám některá z ingrediencí? Neztrácejte čas a objednejte si nákup až domů na Dáme Market.