Alice Karmašová – AlishaEasyCooking

Jmenuji se Alice, ale většina lidí mě neosloví jinak než Alisha. Mé motto zní: S Alishou v kuchyni, aneb zdravější vaření s radostí a bez stresu. Lidé mě mohou znát například z televize ze Snídaně s Novou či Dobrého rána, kde pravidelně vystupuji nebo čtou můj blog na Instagramu a Facebooku pod názvem AlishaEasyCooking.

Za dobrým jídlem s Alishou, aneb Valentýn v Brně

To, že láska prochází žaludkem se nedá popřít a je to dokonce vědecky dokázáno. A protože se blíží Valentýn, svátek všech zamilovaných, tak co překvapit svoji drahou polovičku právě jídlem?

Zdravý jídelníček na celý den

Nový rok a vlastně celý leden je tradičně spojen s předsevzetími. Jaká jste si dali pro rok 2022 vy? Častěji sportovat, zdravěji se stravovat, více o sebe pečovat, méně se stresovat,.. ať je to cokoliv, držím vám palce, ať svého vysněného cíle dosáhnete.

Recept na marinovaného lososa

Silvestr se nemusí nést pouze v českém duchu s chlebíčky. Co si ho tentokrát ozvláštnit a vnést do něj trochu té „severské chuti“? Od dob, co jsme žili v Dánsku, u nás na vánočním a silvestrovském stole nesmí chybět GAVLAX neboli MARINOVÝ LOSOS.

Vánoční cukroví na poslední chvíli

Musím se přiznat, že nejsem úplný fanda zdlouhavého pečení a tak mám ráda rychlé, ale přitom chutné recepty na cukroví, které zvládnete za pár minut a můžou vám s tím pomoci i děti.

Salát z pečené dýně

Jsem fanda vaření ze sezonní zeleniny a proto tu pro vás mám recept na salát z dýně Hokkaido, která je pro podzim typická. Pojďte si společně se mnou uvařit krásně barevný salát.

Hummus z pečené dýně

Hodně lidí si myslí, že hummus musí být jen cizrnový, ale kreativitě a chutím se meze nekladou. Já tu dnes pro vás mám malý „upgrade“ v podobě hummusu (pomazánky) z pečené dýně.

Italská cuketová polévka

Konec léta se nese ve znamení sklizně cuket. Přijde mi, že sousedé se přes plot nezdraví „Ahoj, jak se máš?”, ale “Ahoj, nechceš cuketu?“.