- 160 g čerstvých těstovin
- 250 g cherry rajčat
- koření na těstoviny
- balení tuňáka
- lžíce olivového oleje
- 3 sušená rajčata
- parmazán, bazalka k podávání
Hledáte tip na nějakou rychlou a přesto chutnou večeři nebo oběd? Právě jste ho našli. Recept jsme připravili z pečených šťavnatých rajčat, která k létu neodmyslitelně patří. Doplní výborné čerstvé těstoviny, a kvalitního tuňáka. Věřte, že kvalita vstupních surovin je pro podobně jednoduché recepty důležitá.
Suroviny na 2 porce:
Postup:
- Cherry rajčata omyjeme, přepůlíme, lehce osolíme a lehce zakápneme olivovým olejem. Pečeme do měkka na 180 stupňů, trvá to asi 10 minut.
- Rozpálíme si hlubší pánev na střední teplotu a rozehřejeme lžíci olivového oleje.
- Přidáme sušenou směs koření, nakrájená sušená rajčata, necháme rozvonět a podlijeme vodou
- Následně přidáme pečená rajčata (pár si jich necháme na ozdobu), tuňáka, prohřejeme a dochutíme
- V jiném hrnci přivedeme k varu vodu, řádně ji osolíme, přidáme těstoviny a vaříme, pokud nejsou “al dente”.
- Těstoviny slijeme a přidáme k omáčce.
- Důkladně promícháme a servírujeme ideálně na nahřáté talíře.
- Před podáváním posypejte čerstvou bazalkou a nastrouhaným parmazánem
Dostali jste chuť na těstoviny s omáčkou z pečených rajčat a tuňákem a nemáte dostatek surovin? My vám vše potřebné přivezeme už za pár minut!
Vyberte si z našich Obchodů
Další článek