Využití krémových polévek je opravdu univerzální – zužitkujete do nich zbytky zeleniny a zároveň vykouzlíte rychlou večeři či oběd. Máme pro vás dva tipy na ty nejlepší zeleninové krémy a jeden na sytou vývarovou polévku. Postup přípravy hustých zeleninových polévek ale zůstává ve většině případů stejný, proto se nebojte si ho přizpůsobit podle surovin, které máte zrovna doma.
Batátový krém s kokosovým mlékem
Batáty jsou skvělou alternativou ke klasickým bramborám. Mají specificky sladkou chuť a především obsahují velké množství betakarotenu, který je nejen zdraví prospěšný, ale funguje také jako barvivo a polévce dodá krásnou oranžovou barvu. Batáty jsou ideální jako základ vegetariánského kari a skvěle se doplňují s pálivými surovinami. Vyzkoušejte například tento jednoduchý batátový krém s chilli a kokosovým mlékem.