Nejdříve 5 tipů, jak připravit lehkou večeři či oběd, který vás zasytí:
- Vycházejte ze sezónních surovin, na které je tělo zvyklé.
- Vařte vyvážená jídla, ve kterých nechybějí bílkoviny, zdravé tuky ani komplexní sacharidy.
- Pozorujte, co vašemu tělu prospívá, a svůj jídelníček tomu uzpůsobte.
- Před průmyslově zpracovanými polotovary upřednostněte čerstvé suroviny, které nejsou zatížené konzervanty a obsahují více vitamínů a minerálů.
- K zahuštění omáček a polévek používejte místo mouky škrob nebo vhodnou zeleninu.
- Mléčné výrobky občas nahraďte lehčími rostlinnými alternativami.
1. Špenátový salát s pomerančem a sýrem
Dokonalé spojení šťavnatého pomeranče, zkaramelizované cibulky a slaného sýru.