Chybí vám poznávání nových míst a chutí? Pojďte s námi procestovat kousek Tyrolska.
Zvlněné pastviny, skalní hřebeny a průzračná jezera v srdci Alp, to je Tyrolsko. Díky ploše, kterou tvoří zejména lesy, hory a orná půda tu vznikla spousta malebných farem. Tyrolsko má dokonce největší počet horských farmářů v Evropě. Nejvyhlášenější farmy jsou hlavně na jihu země. Lidé tu v horách chovají dobytek a věnují se zemědělství, hlavně v údolích se daří jabloním a vínu. Jižní Tyrolsko je pověstné vysokou kvalitou místních potravin a produktů. Třeba takový jihotyrolský špek, ten jen známý široko daleko. Velmi oblíbená jsou i jihotyrolská vína a jablka.
Chtěli byste chuť Tyrolska zažít u vás doma? Na Dáme jídlo v sekci „Obchody“ nyní najdete Tyrolské speciality, kde si můžete vybrat špičkové farmářské produkty od malých výrobců, jak z rakouské části Tyrolska, tak z té italské.
Tento specializovaný obchod nabízí velký výběr sýrů z kravského, ovčího a kozího mléka. Ochutnat můžete sýry mladé i dlouhozrající. Za zkoušku stojí třeba horský sýr, který zraje 3-14 měsíců nebo 24 měsíců vyzrálý parmazán z Trentina. K dostání je tu brie nejen přírodní, ale i ten s vlašskými ořechy, dýňovými semínky, lanýži nebo medvědím česnekem. Při nákupu delikates byste neměli zapomenout ani na vyhlášený tyrolský špek, sušené šunky, salámy a různé druhy klobás. A protože sýry a uzeniny si vždy zaslouží něčím doplnit, najdete tu také máslo, marmelády, hořčice, hořčicové omáčky, dýňový olej, vína, džusy a pečivo ve sladké i slané verzi.