10 způsobů, jak využít skleničky (nejen) v únoru!

Zapojili jste se letos do projektu “Suchej únor” a je vám líto nevyužitých skleniček na alkohol? Nebojte, můžete je využít i k jiným účelům. Máme pro vás pár dalších  tipů, co s nimi! 1. Sklenička…

10. 02. 2021

Kateřina
Kašperová

O autorovi

Zapojili jste se letos do projektu “Suchej únor” a je vám líto nevyužitých skleniček na alkohol? Nebojte, můžete je využít i k jiným účelům.

Máme pro vás pár dalších  tipů, co s nimi!

1. Sklenička na víno jako akvárko pro řasokouli

2. Máte rádi tiramisu? Ve sklenici na víno vypadá perfektně! A co takhle jiný dezert?

3. Originální svícen ze skleničky na víno.

4. Sklenici na pivo můžete využít na brambůrky nebo nachos a panák vám může posloužit na dip.

5. Zobání bonbonů ze skleničky na víno dostane úplně jiný rozměr.

6. Sklenička na víno jako trendy květináč.

7. Skleničky na whisky jako praktický stojan na tužky.

8. Věděli jste, že tyčinkám i oříškům sluší sklenička na whisky?

9. Zpříjemněte si pauzu. Nalijte si nealko pití do elegantní skleničky na víno.

10. Sklenička jako ozdoba interiéru. Stačí do ní nasypat kávová zrna nebo barevné kamínky.

Určitě během února přijdete ještě na další originální způsoby, jak a kde skleničky využít. A kdo ví, možná si pak dokonce uvědomíte, že používat skleničky jen na pití alkoholu by byla velká škoda 🙂

Související články

Všechny články

Na vlně tyrolských chutí

Chybí vám poznávání nových míst a chutí? Pojďte s námi procestovat kousek Tyrolska.

Kimchi: Připravte si doma korejský fenomén plný vitamínů

Milujete kimchi? S naším návodem si tuhle fermentovanou dobrotu z Jižní Koreje připravíte doma levou zadní.

Jak vypěstovat avokádo z pecky aneb Oslavte Mezinárodní den guacamole

Toužili jste si vždy vypěstovat avokádo v domácích podmínkách? Zdaleka to není taková fuška, jak by se mohlo na první pohled zdát. Máme pro vás přesný návod, jak vypěstovat avokádo z pecky krok za krokem.

Malý lexikon chilli papriček: Jaké existují druhy a do jakých pokrmů se používají?

Divoké chilli papričky tvořily základ aztécké kuchyně už 7 500 let před naším letopočtem, Aztékové je považovali za ztělesnění boha ohně. Jednotlivé odrůdy pak začali na poloostrově Yucatan kultivovat zhruba o 3 000 let později. Nahlédněte s námi do světa chilli papriček a objevte širokou paletu jejich chutí, barev i tvarů.

Další článek