27 otázek pro Andrejku Mokrejšovou

Nutriční terepeutka, která na svém Instagramu a blogu sdílí své znalosti o výživě s rozumem. Andrejka své fanoušky inspiruje nejen v oblasti výživy, ale i sportu. Je součástí fitness programu FITFAB Strong a miluje běhání. Kde…

22. 01. 2021

Tereza
Havlínová

Tereza Havlínová je nutriční terapeut. Pomáhá lidem v cestě za zdravějším a spokojenějším "já", bez zbytečných diet a extrémů. Ráda vymýšlí zdravé recepty, fotí a tvoří obsah na sociální sítě. Tato oblast ji moc baví a naplňuje.

O autorovi

Nutriční terepeutka, která na svém Instagramu a blogu sdílí své znalosti o výživě s rozumem. Andrejka své fanoušky inspiruje nejen v oblasti výživy, ale i sportu. Je součástí fitness programu FITFAB Strong a miluje běhání. Kde bere energii nebo co nesmí nikdy chybět v jejím nákupním košíku? Přečtěte si 27 otázek pro Andrejku.

1. Jak se ti dnes ráno vstávalo?

Andrejka: Skvěle, i když jsou rána teď v zimě za tmy trochu těžší než v létě.

2. Jaká je tvá role ve fitness projektu FITFAB Strong?

Andrejka: Jsem jednou z lektorek, odborným garantem výživy celého projektu a mám pod palcem správu našeho instagramu @fitfabstrong.cz

3. Jsi dost aktivní, kde bereš energii?

Andrejka: To je těžká otázka. 😀 Pohání mě hlavně motivace a to, že mě moje škola, práce i sport baví. Velkou zásluhu na tom má taky můj jídelníček, který je hodně pestrý a energeticky dostatečný. A v neposlední řadě je to teda taky dobrý kafe.

4. Čím sis naposledy udělala radost?

Andrejka: Nedělním výletem s FITFAB holkama za krásného počasí.

5. Máš ráda Vánoce?

Andrejka: Moc! Slavíme Vánoce každý rok na naší chatě v Orlických horách a tam to má prostě svoje kouzlo.

6. Co budeš dělat zítra?

Andrejka: Pracovat a pomáhat kamarádce se stěhováním do nového bytu, ráda bych si šla i zaběhat, ale uvidíme, jak dlouho budeme stěhovat.

7. Synonymum relaxu?

Andrejka: Uvolnění.

8. Najde se na instagramu člověk, který tě inspiruje?

Andrejka: Určitě ano a je jich hodně. Mnohem víc mě však inspirují lidé v mém okolí, ať už je to moje mamka, přítel, FITFAB holky nebo další blízcí. Ačkoliv jsou všichni úplně jiní a dělají různé věci, mají společné nadšení pro to, co dělají a svou píli, kterou do toho vkládají.

9. Tvá nejlepší vlastnost?

Andrejka: Teda, vy mi dáváte. Asi bych řekla, že je to oddanost mým blízkým.

10. Jak by tě popsala tvá nejlepší kamarádka?

Andrejka: Použila by něco ve stylu “hardworking koťátko”. To si nevymýšlím. 😀

11. Čím jsi chtěla být, když ti bylo 5 let?

Andrejka: Buď jsem chtěla být učitelkou nebo zdravotnicí, což se i splnilo.

12. Máš oblíbené motto?

Andrejka: Všechno zlé je pro něco dobré, zatím to jen není tak zřejmé.

13. Tři věci, které tě charakterizují

Andrejka: Běžecký boty, to-do list a krabička s jídlem. Nebo jste se ptali na vlastnosti? 😀

14. Sladká nebo slaná snídaně?

Andrejka: Sladká!

15. Máš nějakou “divno kombinaci” v jídle?

Andrejka: Já mám snad jen divno kombinace. Při vaření hodně často improvizuju a vařím podle toho, co mám zrovna v kuchyni. Ale abych nebyla tak nudná, tak vám prásknu, že jako mála jsem na táboře nikdy nechtěla těstoviny s kečupem, ale zásadně jsem si je dávala s hořčicí a dokonce jsme na to naučila i nějaké další děti. No… teď už bych si to nedala.

16. Co sis naposledy objednala přes Dáme jídlo?

Andrejka: Vegetariánské pad thai.

17. Kde sbíráš inspiraci na vaření?

Andrejka: Hodně z instagramu. Většinou vidím, že má nějaká kavárna nebo bistro polední nabídku i s fotkami. Když mě to láká, rychle si napíšu, co to je. Když pak nevím, co vařit stačí mrknout do poznámek v telefonu.

18. Spoustu lidí ujíždí teď na seriálech, máš nějaký tip, co u sledování chroupat? 

Andrejka: Ideálně nic a neučit se jíst u televize. Člověk pak nevnímá, že jí a sní toho mnohem více. Většinou jsou to navíc různé brambrůky, solené ořechy a podobně.

Ale abych přihodila i nějaký tip, zkuste pečenou cizrnu. Stačí ji propláchnout z nálevu, posypat oblíbeným kořením – já miluju uzenou papriku a provensálské bylinky – lehce zakápnout řepkovým olejem a nechat upéct do křupava. 

19. Nejoblíbenější jídlo na světě?

Andrejka: Od mala miluju ovesnou kaši. A teď by to byla určitě ovesná s malinami a mandlovým máslem.

20. Jídlo, které by jsi fakt nejedla?

Andrejka: Tlačenku a podobná zabijačková jídla. To jsem odmítala už od malička.

21. Jaké jídlo by sis netroufla uvařit, ale máš ho strašně ráda?

Andrejka: Gyoza knedlíčky s tofu.

22. Kolik šálků kávy denně vypiješ?

Andrejka: Průměrně 2-3 kávy za den. 

23. Jaká surovina nikdy nechybí v tvém nákupním košíku?

Andrejka: Hmm, asi vždycky mám v košíku zeleninu, tu nakupuju určitě nejčastěji, abychom ji doma měli čerstvou. 

24. Co je pro tebe víc: Jóga nebo běh?

Andrejka: Mám právo nevypovídat? 😀

25. Kdy jsi začala s běháním?

Andrejka: Na jaře 2012.

26. Přemlouváš se občas do běhání nebo prostě nazuješ tenisky a běžíš? 

Andrejka: Občas se mi chce víc, občas míň. Ale že bych se vyloženě musela přemlouvat to asi ne. Pokud jsem příliš unavená, zkusím si v hlavě uvědomit, co mám za sebou a co mě ještě čeká a zda jsem jen “rozleželá” nebo skutečně vyčerpaná a nebude tedy lepší si dnes odpočinout.

27. Co posloucháš při běhu?

Andrejka: Naposledy to byl podcast Dáme jídlo!

A na co se s Andrejkou můžete těšit dál?

Na živé vysílání, které bude na Facebooku Dáme jídlo a bude zaměřené na výživu. Můžete se Andrejky zeptat na to, co vás bude zajímat z oblasti nutriční terapie!

Související články

Všechny články

Jak na perfektní řízek a nejen to!

Pestrá nabídka typicky českých jídel a nápojů, ale i výborný tankový ležák Pilsner Urquell. To je síť tradičních českých restaurací Kolkovna v Praze a Brně. A právě v nich od 9. do 23. prosince probíhá akce Řízkování, na základě které jsme navštívili Kolkovnu Dock. Vy se tak můžete dozvědět, z jakého masa udělat ten nejlepší řízek, na jakém oleji smažit nebo jaké dobroty z Kolkovny ochutnat.

Proč je prevence důležitá? Loono učí vnímat naše tělo

Dnešní svět je uspěchaný a přesto má člověk stále pocit, že by měl ještě zrychlit. Vypouští nebo odsouvá věci, které ho v danou chvíli zdržují a nevěnuje dostatečnou pozornost sám sobě. Jednou z takových věcí může být i docházení na preventivní prohlídky. Teď se zkuste upřímně zamyslet. Kdy jste naposledy navštívili lékaře kvůli kontrole a ne z důvodu, že vás už doopravdy něco trápilo?

Nejlepší kachna v Praze? Představujeme vám bistro Teplá kačka

Dim sum knedlíčky, pekingská kachna, bůček nebo kachní ramen, který se stal dle gastro redakce Pražského reje nejlepším v Praze. Sbíhají se vám sliny? Seznamte se s asijským bistrem Teplá kačka a přečtěte si rozhovor s jeho majitelkou.

27 otázek pro Lucii Ferikovou

Lucka je maminka a samozvaná víla. Znát ji můžete z Instagramu, kde sdílí své každodenní radosti i starosti, ale také tipy ze světa kosmetiky a módy.

Další článek