Dáme to společně

Jak a kde pomoci? Tyto otázky jsme si kladli už na začátku jara, kdy přišla první vlna koronavirové epidemie. A protože lékaři, sestry a další zaměstnanci nemocnic stály od začátku v první linii, byli…

08. 12. 2020

Jak a kde pomoci? Tyto otázky jsme si kladli už na začátku jara, kdy přišla první vlna koronavirové epidemie. A protože lékaři, sestry a další zaměstnanci nemocnic stály od začátku v první linii, byli bez energie a času, rozhodli jsme pomoci právě jim. 

Poměrně rychle se podařilo zorganizovat rozvoz jídel na nejvíce zatížená oddělení v českých nemocnicích. Darování jídla bylo zaměřeno na COVID oddělení a ARO, v této formě pomoci jsme pokračovali i ve druhé vlně epidemie.

V Praze bylo do projektu zapojeno 20 restaurací a v podzimní vlně se tu rozvezlo celkem 1170 porcí jídel. Vždy po celý jeden týden se dodávalo jídlo do těchto nemocnic:

  • Záchranná služba Praha 
  • Všeobecná fakultní nemocnice
  • Vojenská fakultní nemocnice Praha
  • Fakultní nemocnice v Motole
  • Thomayerova nemocnice

V ostatních regionech se do pomoci zapojilo 36 restaurací a rozvezlo se 1155 porcí jídel. Ve zbytku ČR putovalo jídlo konkétně do těchto nemocnic:

  • Krajská nemocnice T. Bati, a. s.
  • Fakultní nemocnice Hradec Králové
  • Nemocnice Uherské Hradiště
  • Nemocnice Pardubice
  • Nemocnice České Budějovice
  • Fakultní nemocnice Olomouc
  • Fakultní nemocnice Plzeň
  • Nemocnice Havířov

Cílem projektu bylo, co nejvíce usnadnit práci zdravotníků, kteří v období největšího náporu neměli čas na odpočinek nebo právě na přípravu jídla. Prostřednictvím tohoto projektu jsme chtěli vyjádřit i vděk za to, kolik toho v boji s koronavirem už obětovali. Vážíme si, že jsme mohli alespoň z části pomoci.

Související články

Všechny články

Trendy v jídle, které musíte vyzkoušet

Příprava, ale také způsob konzumace a nakupování jídla se neustále mění a s ním i naše chutě. Co by nás dřív ani nenapadlo kombinovat či nakoupit, jíme teď mnohdy úplně běžně. Jaké jsou aktuální trendy, které by vám neměly uniknout?

Burrito na tři způsoby. Nakombinujte si ho podle svého

Nejlepší svačina, oběd, večeře, ale i snídaně - to je burrito. Tohle jídlo vás nikdy neomrzí - a pokud ano, stačí se trochu inspirovat! Pokud byste právě uvítali nějaký čerstvý nápad, máme pro vás 3 burrito recepty, které vás zaručeně budou bavit.

Není nad domácí arašídové máslo. Jak si ho připravit a kde ho využít?

Ořechy jsou plné vitamínů a minerálů, jako je například hořčík, fosfor, selen nebo mangan. Obsahují také důležitou vlákninu, bílkoviny a další zdraví prospěšné tuky. Arašídová pasta se používala už v dávných dobách Aztéků. Připravte si tuto zdravou dobrotu i vy. Máslo je hotové během chvilky. Potřebujete na něj jen 4 ingredience a 1 výkonný mixér. 

Necítíte se ve své kůži? Vyzkoušejte 3 paleo snídaně, které vám vrátí energii

Vyměňte polotovary a průmyslově zpracované potraviny za ořechy, vejce nebo spoustu ovoce a zeleniny.

Další článek