5 tajemství SaSaZu

Ochutnejte tu nejlepší asii v Praze, přichází SaSaZu. O váš gastronomický zážitek se postará šéfkuchař Andy Tan, který je s restaurací spojen od jejího otevření. Jeho specialitou je kombinace oblíbených pouličních jídel…

20. 11. 2020

Ochutnejte tu nejlepší asii v Praze, přichází SaSaZu.

O váš gastronomický zážitek se postará šéfkuchař Andy Tan, který je s restaurací spojen od jejího otevření. Jeho specialitou je kombinace oblíbených pouličních jídel jihovýchodní Asie a sofistikovaného francouzského kulinářského umění. 

Zajímá vás, čím je tato luxusní restaurace tak výjimečná? Jejich kuchyně je inspirovaná vařením a cestováním po jihovýchodní Asii, vzpomínkami na rušný život v ulicích a na trzích Indonésie, Thajska nebo Kambodže. Koncept SaSaZu je založený na fusion kuchyni pěti technik asijského vaření – Sambal, Otak Otak, Flame, RotiTai-Tai Gril. Základem jsou samozřejmě vždy čerstvé, lokální suroviny.

A co znamenají jednotlivé techniky? Nebojte, to vám také prozradíme.

Sambal

Reprezentuje rozmanitost asijských tržišť, která jsou plná koření a vůní. Tradičně se pokrmy připravují z chilli papričky, zázvoru, koriandru, kurkumy, skořice, šalotky, citronové trávy a listů kafírové limetky.

Otak Otak

Oblíbený styl přípravy ryb a mořských plodů na ostrovech v Jihovýchodní Asii. Přináší dva způsoby přípravy pokrmů – na páře a smažení.

Flame

Pokrmy připravené na grilu pomocí pánve wok, jejichž chuť je zvýrazněná důležitými ingrediencemi, jako je víno shaoxing, jarní cibulka, zázvor a sezamový olej.

Roti

Název kamene, ze kterého jsou vyrobeny pece na chleba v Indonésii, Malajsii, Indii, Thajsku a v Singapuru. V SaSaZu Vám nabídnou úžasnou barvu, vůni a chuť pokrmů díky 500 °C, které sálají z pece.

Tai-Tai Gril

Klasický gril s kokosovým mlékem, které dělá maso mnohem chutnější a jemnější.

Jste zvědaví, jak chutnají jídla podle konkrétní techniky? Ochutnejte je, na Dáme jídlo si můžete vybrat pokrmy i podle způsobu jejich přípravy.

Dopřejte si nezapomenutelný gastronomický zážitek z pohodlí vašeho domova.

Související články

Všechny články

Průvodce dokonalým přípitkem: Vyznáte se v šumivých vínech?

Bez šampaňského, sektu nebo prosecca se neobejde žádná oslava. Máme pro vás tipy, jak vybrat ten nejlepší sekt, i špetku inspirace na míchané koktejly s bublinkami. 

Potřebujete šetřit? Jídla, která se vyplatí si nechat dovézt

Lidé si často spojují rozvoz jídla s vyššími náklady a s leností. Pokud nad stravováním ale člověk začne přemýšlet v širších souvislostech, zjistí, že nejen, že může objednaným jídlem ušetřit, ale také se začít stravovat zdravěji.

Rozvážíme tramvají v Brně?

Možná jednou se tak stalo, o tom se dozvíte dál. Ale co je nejpodstatnější, že v Brně se jezdí šalinou! A pokud jste v Brně Dáme jídlo šalinu ještě nepotkali, tak ji určitě…

Tipy, jak na zdravější smažení

Kdo by nemiloval smažené hranolky, řízky nebo koblihy? Řada z nás si ale všechny tyto smažené pochoutky dopřává jen výjimečně a se spoustou výčitek navrch. Ze všech stran totiž slyšíme, že smažení je tou nejméně zdravou tepelnou úpravou jídla a měli bychom se mu jednoznačně vyvarovat. Smažené jídlo ale nemusí být nutně nezdravé, pokud ho připravíte správně. Ukážeme vám, jak na to.

Další článek