Nejlepší nepečené dezerty

Připravit skvělý dezert bez trouby a pečení je hračka. Máme pro vás tipy na nejlepší nepečené dezerty, které připravíte levou zadní a u stolu se po nich jen zapráší. 

12. 05. 2020

Připravit skvělý dezert bez trouby a pečení je hračka. Máme pro vás tipy na nejlepší nepečené dezerty, které připravíte levou zadní a u stolu se po nich jen zapráší. 

Ikonický cheesecake bez práce

Proslulý americký cheesecake může mít mnoho podob. A jednou z nich je i ta nepečená. Pokud koláč chystáte na slavnostnější příležitost, dodejte mu šmrnc lesním ovocem, jahodami nebo mátou navrchu. 

Ingredience: 

  • 250 g máslových sušenek,
  • 80 g másla,
  • 250 g mascarpone,
  • 500 g tučného tvarohu,
  • 130 g třtinového cukru,
  • 1 vanilkový lusk,
  • 2 žloutky,
  • 2 citrony,
  • ovoce na ozdobu.

Postup: 

Sušenky rozmixujte v mixéru s rozpuštěným máslem. Formu si vyložte pečicím papírem a rozprostřete do ní sušenkovou směs. 

Vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte mascarpone, tvaroh, vanilkový lusk, citronovou kůru a šťávu z obou citronů. Krém rovnoměrně naneste na korpus a nechte alespoň 3 hodiny ztuhnout v lednici. Na závěr dort ozdobte podle libosti. 

Nepečený koláč s malinami 

Maliny a mascarpone spolu tvoří dokonalou dvojici. Přidejte pár cukrářských piškotů a máte lahodný koláč, který je navíc hotový za pár minut.

Suroviny:

  • balení cukrářských piškotů,
  • 500 g mascarpone,
  • 3 lžíce cukru,
  • 1 vanilkový cukr,
  • želatinový ztužovač,
  • 250 ml smetany ke šlehání,
  • 200 g malin.

Postup:

Formu vyložte cukrářskými piškoty. V míse vyšlehejte mascarpone s oběma druhy cukru. V druhé míse vyšlehejte šlehačku a postupně do ní přidávejte mascarpone. Nakonec vmíchejte želatinový ztužovač. Formu s cukrářskými piškoty naplňte krémem, navrch vyskládejte maliny a nechte v lednici ztuhnout přes noc.

Nepečený dezert

Božská panna cotta

Jemná smetanová panna cotta chutná báječně s jakýmkoliv ovocem. Pokud rádi experimentujete, zkuste jahody marinovat v balzamikovém octě nebo smetanu vyměnit za kokosové mléko. 

Ingredience:

  • 2 lžičky mleté želatiny,
  • 500 ml smetany ke šlehání,
  • 40 g krupicového cukru,
  • dřeň z vanilkového lusku.

Postup:

V misce smíchejte dvě lžíce vody s želatinou a nechte 5 minut stát. K ruce si připravte 4 skleničky o objemu 125 ml. Smetanu vlijte do rendlíku a přidejte cukr s vanilkou. Na středním plameni přiveďte za občasného míchání k varu. Přidejte želatinu a nechte 2 minuty povařit. Směs vlijte do připravených skleniček a dejte alespoň na 4 hodiny chladit do lednice. před servírováním panna cottu ozdobte mátou, jahodami nebo malinovým džemem. 

Fantastické nepečené tartaletky

Dokonce i slavný francouzský dezert má svou nepečenou obdobu. Na chuti to téměř nepoznáte, zato v kuchyni si ušetříte mraky času. 

Suroviny na 8 tartaletek:

  • 550 g máslových sušenek,
  • 250 g másla,
  • 1 lžíce medu,
  • 500 g ricotty,
  • 200 ml smetany ke šlehání,
  • 50 g cukru,
  • sezónní ovoce na ozdobu.

Postup:

Máslové sušenky rozmixujte s rozpuštěným máslem a medem. Formičky si zlehka vymažte máslem a rozprostřete v nich sušenkovou hmotu. Nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici. Mezitím si připravte náplň smícháním ricotty s cukrem. V další misce si vyšlehejte smetanu a postupně ji vmíchejte do ricotty. Vzniklou směs rozprostřete do tartaletek. Uložte do lednice minimálně do druhého dne a před podáváním ozdobte oblíbeným ovocem.

Dostali jste z našeho výběru chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte jeden z mnoha dezertů na Dáme jídlo a nechte si ho dovézt, ať jste kdekoli. 

Související články

Všechny články

Jak vypadá ideální vyvážený jídelníček na týden?

Vyvážený jídelníček je klíčem nejen k vysněné postavě a pevnému zdraví, ale také ke šťastnému životu. Jenže, najít mezi množstvím nejnovějších stravovacích směrů, trendů i diet ten správný balanc, se může zdát jako…

Narozeniny, výročí nebo malá oslava? Máme pro vás tip na univerzální slavnostní oběd

Výjimečné události si žádají honosné menu, nápadité servírování a notnou dávku času. Dali jsme pro vás dohromady menu, které hravě zvládnete připravit od A do Z během dopoledne. 

Studená nebo teplá večeře?

Záleží vám na tom, abyste se vy i vaše rodina stravovali zdravě a tak si každý večer dáváte k večeři lehké saláty? Nebo jste zastánci pořádných teplých večeří? O tom, kolik porcí denně sníst a jestli jíst večer teplé jídlo nebo jen studené, se vedou stále spory. Odpověď ale nikdy nebude univerzální, protože každému vyhovuje něco jiného. Přečtěte si pro a proti teplé i studené večeře.

V jednoduchosti je krása. Jak připravit nedělní oběd, abyste nestrávili dopoledne u plotny

Je pro vás neděle stále dnem, kdy si rádi užijete velký a dlouhý oběd s celou rodinou nebo přáteli? Není to ale správná neděle, kdy si odpočinete, když musíte celé dopoledne stát u kuchyňské linky a celý oběd připravovat. Inspirujte se naším menu, které vám čas strávený nedělním vařením výrazně zkrátí.

Další článek