Připravit skvělý dezert bez trouby a pečení je hračka. Máme pro vás tipy na nejlepší nepečené dezerty, které připravíte levou zadní a u stolu se po nich jen zapráší.
Ikonický cheesecake bez práce
Proslulý americký cheesecake může mít mnoho podob. A jednou z nich je i ta nepečená. Pokud koláč chystáte na slavnostnější příležitost, dodejte mu šmrnc lesním ovocem, jahodami nebo mátou navrchu.
Ingredience:
- 250 g máslových sušenek,
- 80 g másla,
- 250 g mascarpone,
- 500 g tučného tvarohu,
- 130 g třtinového cukru,
- 1 vanilkový lusk,
- 2 žloutky,
- 2 citrony,
- ovoce na ozdobu.
Postup:
Sušenky rozmixujte v mixéru s rozpuštěným máslem. Formu si vyložte pečicím papírem a rozprostřete do ní sušenkovou směs.
Vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte mascarpone, tvaroh, vanilkový lusk, citronovou kůru a šťávu z obou citronů. Krém rovnoměrně naneste na korpus a nechte alespoň 3 hodiny ztuhnout v lednici. Na závěr dort ozdobte podle libosti.
Nepečený koláč s malinami
Maliny a mascarpone spolu tvoří dokonalou dvojici. Přidejte pár cukrářských piškotů a máte lahodný koláč, který je navíc hotový za pár minut.
Suroviny:
- balení cukrářských piškotů,
- 500 g mascarpone,
- 3 lžíce cukru,
- 1 vanilkový cukr,
- želatinový ztužovač,
- 250 ml smetany ke šlehání,
- 200 g malin.
Postup:
Formu vyložte cukrářskými piškoty. V míse vyšlehejte mascarpone s oběma druhy cukru. V druhé míse vyšlehejte šlehačku a postupně do ní přidávejte mascarpone. Nakonec vmíchejte želatinový ztužovač. Formu s cukrářskými piškoty naplňte krémem, navrch vyskládejte maliny a nechte v lednici ztuhnout přes noc.
Božská panna cotta
Jemná smetanová panna cotta chutná báječně s jakýmkoliv ovocem. Pokud rádi experimentujete, zkuste jahody marinovat v balzamikovém octě nebo smetanu vyměnit za kokosové mléko.
Ingredience:
- 2 lžičky mleté želatiny,
- 500 ml smetany ke šlehání,
- 40 g krupicového cukru,
- dřeň z vanilkového lusku.
Postup:
V misce smíchejte dvě lžíce vody s želatinou a nechte 5 minut stát. K ruce si připravte 4 skleničky o objemu 125 ml. Smetanu vlijte do rendlíku a přidejte cukr s vanilkou. Na středním plameni přiveďte za občasného míchání k varu. Přidejte želatinu a nechte 2 minuty povařit. Směs vlijte do připravených skleniček a dejte alespoň na 4 hodiny chladit do lednice. před servírováním panna cottu ozdobte mátou, jahodami nebo malinovým džemem.
Fantastické nepečené tartaletky
Dokonce i slavný francouzský dezert má svou nepečenou obdobu. Na chuti to téměř nepoznáte, zato v kuchyni si ušetříte mraky času.
Suroviny na 8 tartaletek:
- 550 g máslových sušenek,
- 250 g másla,
- 1 lžíce medu,
- 500 g ricotty,
- 200 ml smetany ke šlehání,
- 50 g cukru,
- sezónní ovoce na ozdobu.
Postup:
Máslové sušenky rozmixujte s rozpuštěným máslem a medem. Formičky si zlehka vymažte máslem a rozprostřete v nich sušenkovou hmotu. Nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici. Mezitím si připravte náplň smícháním ricotty s cukrem. V další misce si vyšlehejte smetanu a postupně ji vmíchejte do ricotty. Vzniklou směs rozprostřete do tartaletek. Uložte do lednice minimálně do druhého dne a před podáváním ozdobte oblíbeným ovocem.
Dostali jste z našeho výběru chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte jeden z mnoha dezertů na Dáme jídlo a nechte si ho dovézt, ať jste kdekoli.