Vítáme Ambiente!

Ambiente, to je skupina podniků kde, jak sami říkají, mění jídlo v zážitek. Soustředí se na lokálnost produktů a zeleninu odebírají od zemědělců z okolí. Zásadním okamžikem pro ně bylo jednoznačně rozhodnutí mít…

08. 04. 2020

Ambiente, to je skupina podniků kde, jak sami říkají, mění jídlo v zážitek. Soustředí se na lokálnost produktů a zeleninu odebírají od zemědělců z okolí. Zásadním okamžikem pro ně bylo jednoznačně rozhodnutí mít vlastní maso a naučit se ho stařit. Naučili se vyrábět uzeniny a znovu navrátili na talíře maso z přeštických černostrakatých vepřů. 

Jako správní Češi jsou hrdí na české pivo a tradiční hospodskou kulturu, proto také vznikly Lokály. Návštěva těchto podniků je vždy zážitkem a vy o něj ani v této době nemusíte přijít.

Přivítejte Ambiente na Dáme jídlo! 

Cukrárna Myšák

Do cukrárny Františka Myšáka chodili už po desetiletí pražské rodiny i vážené osobnosti. Ambiente na prvorepublikovou tradici cukrárny navázalo, proto tu stále najdete klasické české zákusky, jako jsou větrníky, věnečky, nebo pražské koule. V nabídce mají také dorty, sladké pečivo a vyhlášené zmrzlinové poháry. Už tak pestrý výběr je navíc doplněn o snídaně a výběrovou kávou. Na své si tu přijdou nejen milovníci sladkého.

Lokál

Česká hospoda, kde si dáte bezkonkurenčně ošetřenou tankovou Plzeň a klasická, poctivě připravená jídla za skvělou cenu. Vyhlášenou pochoutkou je tu smažený sýr, no vážně! Je to vyzrálý eidam smažený v přepuštěném másle a věřte, že ani zdaleka se nepřibližuje tomu, co znáte. Zkrátka, není hospoda jako hospoda a Lokál je toho důkazem.

Pizza Nuova

Chcete vědět, jak chutná tradiční neapolská pizza? V Pizza Nuova vám ji připraví. Pizzu válí ručně podle střežené tradice Verace Pizza Napoletana a pečou ji na bukovém dřevu v peci z Neapole. Poznávacím znakem neapolské pizzy jsou vyfouklé a místy tmavé okraje. V jejich nabídce najdete i další italské dobroty, jako jsou těstoviny, saláty a masa. 

Café Savoy

Vyhlášená pražská kavárna s cukrárnou, kterou si lidé oblíbili díky nezaměnitelné atmosféře a kvalitnímu jídlu, které je inspirované rakousko-uherskou kuchyní. V Café Savoy jsou vyhlášené nejen snídaně, ale české speciality jako je pomalu pečené kachní stehno s červeným zelím a houskovými knedlíky, nebo vídeňský řízek s bramborovým salátem a další. Máte chuť na něco sladkého? Dejte si zákusky, nebo dorty z místní cukrářské výroby. Už jste vyzkoušeli dort Savoy?

Grils

Bistro, kde si pochutnáte na kuřeti z grilu a skvěle ochucených přílohách jako je pečená zelenina, brambory nebo coleslaw. Dát si tu může třeba i trhané maso s kaší, mňam

Brasileiro

Brazilská restaurace, kde ochutnáte tu pravou exotiku. Začněte předkrmy inspirovanými ulicemi São Paula, jako jsou bochánky z parmazánového těsta a maniokové mouky, která je přirozeně bezlepková. Bochánky jsou výborné samotné nebo jako příloha k masu i salátům. Nezapomeňte ochutnat sushi, které má v Brazílii svůj jedinečný rukopis. Brazilské sushi totiž obsahuje exotické suroviny – ovoce, zeleninu, čerstvý sýr i smažené ingredience. Nakonec si pochutnejte na pořádné porci masa grilovaném na ohni. Tady vás čeká jedinečný zážitek!

Pastacaffé

Podnik s italskou kuchyní, který vyniká řadou stálých hostů, kteří sem chodí i několikrát denně. V jejich nabídce najdete čerstvé těstoviny, výborné (nejen italské) dezerty a čerstvé limonády i freshe. Mezi oblíbená jídla tu patří špagety aglio olio a špagety ambiente. Zkusíte je také? Lidé si oblíbili i jejich snídaně a to hlavně vícezrnný chléb s avokádem a granolu s jogurtem a ovocem. A jedna zajímavost na konec..podnik sídlí v budově židovského muzea, proto není na lístku například žádné vepřové maso, nebo mořské plody.

Pasta Fresca

Jedná se o nejstarší podnik Ambiente známý také jako “Celetná”, kde se specializují na čerstvé těstoviny, kterých připravují desítky druhů. Kromě těstovin si tu můžete vždy dát čerstvou rybu, italské předkrmy, saláty nebo maso. Na výběr je denní menu i stálý lístek. Doporučujeme zkusit hvězdu Ambiente – Špenátové tagliatelle se žampiony, hříbky a vlašskými ořechy a jako dezert vyhlášené tiramisu. To, že to v Pasta Fresca opravdu umí, svědčí i fakt, že odtud vzešla řada kuchařských i manažerských talentů, kteří teď velí ostatním podnikům Ambiente.

Všechny tyto skvělé restaurace můžete už teď vyzkoušet z pohodlí domova. Objednáte jednoduše na Dáme jídlo. Tak na kterou máte chuť?

Související články

Všechny články

5+1 tip, jak připravit skvělý burger

Šťavnatý burger si jednou za čas dá s chutí každý. Připravit ho doma tak, aby nebyl vysušený a nerozpadal se, chce trochu cviku a především vědět, jak na to. O tipy, jak udělat ten nejlepší burger, se s vámi dnes podělíme.

5 tipů na obědy do krabičky s vůní exotiky

Salát, kuskus, sendvič... Že točíte v práci stejná jídla pořád dokola? Dopřejte si barevné obědy do krabičky s pořádnou dávkou energie a explozí chutí. Inspirujte se našimi variacemi ze všech koutů světa, které vás jen tak nepřestanou bavit.   

10 tipů pro restaurace, jak dlouhodobě uspět v rozvozu!

Většina restaurací v Česku v těchto dnech čelí problémům, o kterých ještě před měsícem neměly ani tušení. Uzavření provozoven vynucené pandemií koronaviru se okamžitě projevilo prudkým propadem tržeb v celém pohostinství. Některé z restaurací se…

Burrito na tři způsoby. Nakombinujte si ho podle svého

Nejlepší svačina, oběd, večeře, ale i snídaně - to je burrito. Tohle jídlo vás nikdy neomrzí - a pokud ano, stačí se trochu inspirovat! Pokud byste právě uvítali nějaký čerstvý nápad, máme pro vás 3 burrito recepty, které vás zaručeně budou bavit.

Další článek