V Brně jako na Havaji

Brno, skvělých restaurací plno! V tom nás znovu utvrdil jeden lednový víkend, který jsme tu s manželem strávili na wellness. K wellness pobytu nám totiž stejně jako vířivka a měkké župany, patří i dobré jídlo.…

11. 03. 2020

Verča
Raková

Autorka, která se čtvrtým rokem naplno věnuje psaní a focení. Ve volném čase ráda připravuje dobroty pro svou rodinu nebo pobíhá někde v terénu, jejím dalším koníčkem je totiž běh. :)

O autorovi

Brno, skvělých restaurací plno! V tom nás znovu utvrdil jeden lednový víkend, který jsme tu s manželem strávili na wellness. K wellness pobytu nám totiž stejně jako vířivka a měkké župany, patří i dobré jídlo. Máte to také tak?

Každý takový víkend, kdy jsme bez našeho aktivního “dvouleťáka” se snažíme být co nejvíce spolu a užít si náš čas na plno. Také proto jsme se domluvili, že nebudeme chodit po brněnských restauracích, ale raději si jídlo objednáme do postele nebo do vířivky. Protože, proč ne? Je tu přeci Dáme jídlo a funguje tady vážně na jedničku. 

Otevřeli jsme si aplikaci Dáme jídlo a zjistili, že je tu mraky restaurací. Následovala porada. Salát nebo burger? Sushi nebo pizza? Indie nebo česká? Zvolili jsme kompromis pro oba, poké bowls neboli misku plnou chutí a zdravých ingrediencí.

Zlákalo nás havajské bistro Pokecz a to hlavně díky možnosti namíchat si poké sám podle svých momentálních chutí a nebo si k němu ze stálé nabídky přidat cokoliv jiného. No není to top? Já miluji avokádo, takže Avokádové poké byla jasná volba.

K dokonalosti jsem ho dotáhla přidáním krevet a wakame. Mňam, přesně podle mých představ. Můj manžel byl o něco náročnější a sestavil si poké sám. Obsahovalo rýži, lososa, zeleninu, kterou má rád a hlavně dvojitou porci koriandru. Na havajské vlně jsme pokračovali i u výběru nápojů, v košíku tak skončily dvě havajská piva Kona. No co vám budu povídat, na tuhle speciální objednávku jsme se těšili jako malé děti.

Musím říct, že poké vypadalo tak krásně, že nám bylo líto se do něj pustit, fakt wau! Jestli se říká, že člověk jí i očima, tak tady to platí dvojnásob. Každopádně, nesníst to, by byla velká škoda, protože to byla neskutečná pecka! A úplné nebe bylo zapít ho havajským pivem. Takže moje doporučení zní, rozhodně si ho k poké objednejte také, chuťový zážitek bude o to větší a ještě se naučíte havajsky. No vážně. Na každém víčku je slovo v havajském a anglickém jazyce. Takže, čím více piv…:)

Po celý březen navíc můžete využít akci  „Druhé Poke za polovinu“ a udělat tak radost nejen sobě, ale i své drahé polovičce, kamarádovi nebo kolegovi. 

Děkujeme Pokecz za zpestření našeho víkendu v Brně a Dáme jídlo za to, že jsme mohli zůstat v županech.

Související články

Všechny články

Ottolenghi: Kulinářský génius, který světu ukázal jídlo nabité chutěmi

Yotam Ottolenghi. Majitel nejvěhlasnějších lahůdkářství v Londýně, autor nejprodávanějších kuchařek na světě a především muž, který světu ukázal, jak připravit úžasné jídlo plné chutí.

Vaření na chalupě: Naučte se péct v remosce

Remoska, český vynález, ve kterém nejen chalupáři pečou už téměř 70 let. Slavný hrnec v poslední době zažívá renesanci a hravě v něm připravíte nedělní oběd, koláč i chleba k snídani. Prozradíme vám, jak na…

Vaření rýže nemusí být nuda. Naučte se ji přeměnit v ochucenou přílohu

Nedáte dopustit na rýži v podobě přílohy, ale rádi byste vyzkoušeli něco nového? Existuje mnoho skvělých kombinací koření, se kterými si rýže rozumí. Vyzkoušejte naše tipy.

V jednoduchosti je krása. Jak připravit nedělní oběd, abyste nestrávili dopoledne u plotny

Je pro vás neděle stále dnem, kdy si rádi užijete velký a dlouhý oběd s celou rodinou nebo přáteli? Není to ale správná neděle, kdy si odpočinete, když musíte celé dopoledne stát u kuchyňské linky a celý oběd připravovat. Inspirujte se naším menu, které vám čas strávený nedělním vařením výrazně zkrátí.

Další článek