Ochutnejte tu nejlepší asii v Praze, přichází SaSaZu.
O váš gastronomický zážitek se postará šéfkuchař Andy Tan, který je s restaurací spojen od jejího otevření. Jeho specialitou je kombinace oblíbených pouličních jídel jihovýchodní Asie a sofistikovaného francouzského kulinářského umění.
Zajímá vás, čím je tato luxusní restaurace tak výjimečná? Jejich kuchyně je inspirovaná vařením a cestováním po jihovýchodní Asii, vzpomínkami na rušný život v ulicích a na trzích Indonésie, Thajska nebo Kambodže. Koncept SaSaZu je založený na fusion kuchyni pěti technik asijského vaření – Sambal, Otak Otak, Flame, Roti a Tai-Tai Gril. Základem jsou samozřejmě vždy čerstvé, lokální suroviny.
A co znamenají jednotlivé techniky? Nebojte, to vám také prozradíme.
Sambal
Reprezentuje rozmanitost asijských tržišť, která jsou plná koření a vůní. Tradičně se pokrmy připravují z chilli papričky, zázvoru, koriandru, kurkumy, skořice, šalotky, citronové trávy a listů kafírové limetky.
Otak Otak
Oblíbený styl přípravy ryb a mořských plodů na ostrovech v Jihovýchodní Asii. Přináší dva způsoby přípravy pokrmů – na páře a smažení.
Flame
Pokrmy připravené na grilu pomocí pánve wok, jejichž chuť je zvýrazněná důležitými ingrediencemi, jako je víno shaoxing, jarní cibulka, zázvor a sezamový olej.
Roti
Název kamene, ze kterého jsou vyrobeny pece na chleba v Indonésii, Malajsii, Indii, Thajsku a v Singapuru. V SaSaZu Vám nabídnou úžasnou barvu, vůni a chuť pokrmů díky 500 °C, které sálají z pece.
Tai-Tai Gril
Klasický gril s kokosovým mlékem, které dělá maso mnohem chutnější a jemnější.
Jste zvědaví, jak chutnají jídla podle konkrétní techniky? Ochutnejte je, na Dáme jídlo si můžete vybrat pokrmy i podle způsobu jejich přípravy.
Dopřejte si nezapomenutelný gastronomický zážitek z pohodlí vašeho domova.